Kan Mette Frederiksen overleve?

Socialdemokratiet har kernevælgere der helt urokkelgt støtter folketingsgruppens politik uanset, hvad den byder på.

Men samme politik udfordrer en lang liste af vælgergrupper. Hvem skal egentlig stemme på Socialdemokratiet til næste valg?

Skal det være fagforeningsmedlemmerne der oplever, at Mette Frederiksen ikke vil fjerne loftet over dagpengene og ikke vil rulle dagpengereformen tilbage?

Skal det være de offentligt ansatte der oplever, at Mette Frederiksen støtter fyringer og kræver, at resten arbejder 2% hurtigere?

Skal det være de gamle der oplever, at hjemmehjælpen pludselig ikke kommer, fordi den privatiserede hjælp er gået konkurs?

Skal det være vores indvandrere der oplever, at de nærmest bliver forfulgte?

Skal det være de mennesker der oplever, at posten ikke fungerer længere? Sass vil jo ligefrem have et kontor der sørger for endnu mere privatisering.

Skal det være de mennesker der synes, at humanisme og forståelse skal være en del af Socialdemokratiets politik?Hvem er der tilbage? 

Der er mititærfolk. Socialdemokratiet taler ikke om fred. Her taler man derimod om krig og oprustning og i mititæret vil man gerne have flere penge og flere våben.

Der er folk som arbejder uden fagforening og som har private forsikringer til alt. Det kunne være en luksus for dem. De kan næsten ikke påvirkes  uanset, hvilken politik der føres.

Der er folk som ikke kan fordrage flygtninge og indvandrere og som er ligeglade med resten, men de stemmer på Dansk Folkeparti. Da Sass lægger afstand til de radikale og Mette Frederiksen kommer tættere og tættere på Dansk Folkepartis politik, skal de to partier til at konkurrere om de samme vælgergrupper.

Mette Frederiksen er i færd med at paradigmeskift i Socialdemokratiet. Hun udfordrer de etablerede vælgergrupper og deres forståelse af socialdemokrati.

Kan hun overleve det? Der er så småt begyndt en kritik af hendes person internt i partiet