Det er slet ikke fint at være højreorienteret.

Jeg sad en gang til et harmonikastævne i Grenaa. Det var et langbord med en masse fremmede mennesker. Der havde lige været et Folketingsvalg.

Fra et andet bord blev der råbt, at jeg skulle komme derover, men jeg svarede, at jeg befandt mig mellem socialdemokrater, så jeg sad godt. En lidt forhutlet fyr lige over for protesterede. Han havde stemt konservativt og så blev jeg lidt ond:
jeg fortalte, at der var 3 grupper konservative vælgere: de ægte konservative som godsejere, ejere af meget store virksomheder og den slags, så var der snobberne der gerne bare ville mænge sig med dem og så var der taberne.
Han fik et såret udtryk i øjnene. "Jeg tror nok, jeg hører til taberne", svarede han.

Vi er mange der gerne vil være solidariske med dem, men bruger de deres kræfter på at løbe efter Danmarks rigeste, er de udenfor pædagogisk rækkevidde.

Venstres vælgergruppe er også sammensat. Der er selvfølgelig altid dem uden realitetssans. Jeg kender en pensioneret buschauffør. Han har altid været offentligt ansat og han er medlem af Venstre. En gang om året bliver han inviteret op på et af Thor Pedersens to godser og så sidder han i sofaen og siger "Thor" og "du". Det er alle pengene værd for ham.

Den anden gruppe er fiskere og bønder og fred være med det. Som alle andre har de selvfølgelig ret til at have et talerør der varetager deres interesser. Uffe Ellemann-Jensen fik senere inddraget storbybefolkningen. Det var da godt for Venstre, selv om udgangspunktet var dårligt. De fleste fra den gruppe er egentlig ikke Venstrefolk, de vil bare ikke identificeres med socialister. Så de har ikke et positivt tilvalg men et negativt fravalg. Venstrefløjen kunne sikkert godt flytte nogle af dem. Mange af dem kan faktisk godt tænke, hvis de gør sig lidt umage.

Højrefløjen har også et voldeligt element. Vi placerer dem på højrefløjen, fordi de bruger nazisymboler, men reelt er de udenfor politik.

Dansk Folkeparti har vælgere som først og fremmest er skræmt ind i stemmeboksene. Det er et velkendt politisk trick: verden er meget, meget farlig, men heldigvis har du os til at passe på dig. Først og fremmest er deres vælgere bange for fremmede og i den angst er deres vælgere klar til at miste alt for ikke at risikere noget. Dansk Folkeparti er meget langt ude på højrefløjen og, bortset fra et par stjernesager der skal fortælle hvor flinke de er, er de klar til at ofre vores frihedsrettigheder og vores demokrati.

Så højrefløjen består af en mindre gruppe rige og meget rige, af fiskere, bønder, snobber, tabere, voldsmænd og skræmte borgere. Jeg synes ærligt talt, at snobberne og taberne skulle se at komme væk derfra i en vis fart.


Efterskrift:
Siden dette blev skrevet har Socialdemokratiet stemt for at nægte indrejse til personer der ikke passer ind i rammerne for vores værdier. Hvordan vi end vender og drejer det, ER der tale om censur.

Derudover er det nu skrevet ind i det nýe Principprogram, at Danmark skal føre angrebskrig imod stater, vi ikke er ideologisk enige med.